Το Περιφερειακό Επιμελητήριο Οίνου και Άμπελου "Νότια Ακτή" Μπουργκάς,

είναι μια εθελοντική ένωση αμπελουργών, παραγωγών οίνων και αποσταγμάτων και διανομές και είναι εξουσιοδοτημένος οργανισμός για την υποστήριξη και προστασία της ρακίας από το Μπουργκάς και το Πομόριε.  Το ΠΕΟΑ Νότια Ακτή" ελέγχει την καταγωγή, ποιότητα και αυθεντικότητα της παραγωγής της περιοχής και η Black Sea Gold Pomorie είναι ιδρυτικό μέλος του Επιμελητηρίου και το πιο αντιπροσωπευτικό μέλος με μια πρωτοποριακή φιλοσοφία που προάγει μια πολυδιάστατη ιστορία και αξιοσημείωτες παραδόσεις. Η ρακία από το Μπουργκάς και το Πομόριε φέρει τον χαρακτήρα του εδάφου που έχουν διαλεχτεί τα σταφύλια. Μεταλλικά στοιχεία, φινέτσα και φρεσκάδα που τις ξεχωρίζει από όλες τις άλλες. 

Το Επιμελητήριο έχει σαν στόχο να υποστηρίξει και να προστατεύσει τα κοινά ενδιαφέροντα των μελών του, την προστασία κια έλεγχο της καταγωγής, ποιότητας και αυθεντικότητας των διατιθέμενων στην αγορά προϊόντων και την ανάπτυξη της αμπελουργία και της οινοπαραγωγής στην οινική - αμπελουργική περιοχή της Νότιας Ακτής. Το Επιμελητήριο δεν επιδιώκει πολιτικούς στόχους ούτε δραστηριοποιείται πολιτικά. 

Η γεωγραφική και εδαφική επικράτεια του Επιμελητήριο περιλαμβάνει του εξής δήμους: Aytos, Bourgas, Kameno, Malko Tarnovo, Nessebar, Pomorie, Primorsko, Rouen, Sozopol, Sredets, Tsarevo.

Το Πομόριε (αρχαία Αγχίαλος) και το Μπουργκάς είναι φημισμένες αγορές και κέντρα οινοκαλλιέργειας,  με αξιοσέβαστη ιστορία και αξιοσημείωτες παραδόσεις στην οινοπαραγωγή και βρίσκονται στην νοτιοανατολική Βουλγαρία στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Η αμπελοκαλλιέργεια και το εμπόριο κρασιού ήταν από τις βασικές δραστηριότητες ζωής από τα αρχαία χρόνια. Οι πρώτοι έποικοι - οι Θράκες, μαζί με το κριθάρι, τη σίκαλη, το αλεύρι, καλλιεργούσε και παρήγαγε κρασί. Ο θρύλος λέει ότι τα κρασιά από το Πομόριε, χρησίμευαν στις γιορτές της αρχαίας Τροίας και ότι στα Μεσαιωνικά Χρόναι, τα ίδια κρασιά είχε την εκτίμηση και το ενδιαφέρον των ειδικών οίνου στην Γένοβα και την Βενετία.